Георги Славов

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Георги Славов е роден на 20 юни 1998 г. в София. Завършва 32 средно училище „Свети Климент Охридски“. От 2017 г. е студент в Софийски университет, специалност „Английска филология“. Работи като журналист в международен отдел.

В началото на 2017 г. издава дебютната си стихосбирка „И това ще мине…“. Стихове на Георги Славов са публикувани в Нова социална поезия, Нова асоциална поезия, e-lit, Литературен свят, Стихи.ру и други. От края на 2017 г. е редактор в онлайн-вестника на клуб Отвъд кориците, по същото време става и председател на клуба. Стилово се самоопределя като символист. В края на 2018 г. се състои издаването на втората му поетична книга – „Звездопадение“. Критикът Георги Майоров определя стиховете в „Звездопадение“ като „изпълнени с богати метафори, с иносказателност, с умела обагреност и резки обрати на мисълта“. Два пъти е публикуван в “Успелите”.

През 2019 г. става част от антологията на “Нова асоциална поезия”. Превеждан е на английски, руски, сръбски, босненски, испански, португалски и френски. Свири на китара, бас и барабани.

Категории: Поезия

TetraDkaTa