Румяна Попова-Бакърджиева

Румяна Попова – Бакърджиева е културолог по образование.
Първите ѝ поетични опити са в училищна възраст, когато участва в литературни конкурси и представя свои стихове пред публика. Изнася авторски рецитали в няколко столични радиа.
Пише и текстове за песни. По покана на Посолството на Република Индонезия се включва  в авторски екип за аудио албум по автентична индонезийска музика. Поводът е петдесет години от независимостта на страната.
През 2009 г. нейни творби са одобрени за първия брой на „Алманах Нова българска литература. Поезия“ – проект на Фондация „Буквите“. През следващите девет години авторката е постоянен участник в Алманаха.
През 2016 г. издателство „Омофор“ публикува две произведения на поетесата в сборника с християнска поезия „Небе за земята“ под редакцията на проф. Калин Михайлов.
През 2017 г. Румяна Попова-Бакърджиева участва  със свои стихове в два проекта на „Български издател“ –  „На изповед пред Дякона“  и „Всичко за майка ми“.
През декември същата година получава номинация в международния конкурс „Лирични гласове“ за стихотворенията си „Не ми се спи, така не ми се спи“ и „По пътеката“.
Първата ѝ самостоятелна стихосбирка „Коричка вяра“ участва успешно в платформата „Мечта за книга“ на „Български издател“ и излиза от печат през  февруари 2018 година.

TetraDkaTa