Книгата “Камино. Пътят на завръщането” беше представена на среща с автора Тихомир Иванов в РБ “Априлов-Палаузов” – Габрово

Публикувано от Иван Христов на

На 18 април 2018 г. (сряда) РБ „Априлов – Палаузов“ – Габрово стана домакин на представянето на „Камино. Пътят на завръщането“ (ИК Кибеа, 2017) – изключително интересна  книга,  дело на младия автор Тихомир Иванов. Неин редактор е Дарина Цветкова. Съдържа 365 страници, а в допълнение е приложен богат снимков материал.

По време на събитието авторът определи книгата си като „романизиран пътепис“.  Разказвайки, той документира своето пътуване по Пътя (Камино) до катедралата в Сантяго де Компостела, намиращ се в Северна Испания.

Тихомир Иванов е роден в гр. Чирпан. Завършва телевизионна журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“  В момента учи психология в ПУ „Паисий Хилендарски“. В годините работи като репортер, актьор, сценарист, асистент-режисьор, главен организатор в различни телевизионни предавания. Участва в реализирането на някои популярни телевизионни формати като „Денсинг старс“, „Това го знае всяко хлапе“ и др.

Както самият той споделя, работата в телевизията му позволява да се докосне до редица известни личности и да се сблъска със специфичните механизми на медийния пазар.  Впоследствие той установява, че няма място за духовни пориви и свобода на творчеството.

На срещата си с габровските читатели, Тихомир Иванов раздели условно изложението си на две части: първата част – обяснение на практическата страна на пътуването, насочена към тези, които ще се решат да изминат 800 км по Ел Камино; втората – за духовното въздействие на видяното и преживяното.

Интересни подробности като факта, че около 300 хил. души на година извървяват Пътя и около 400 от тях са българи, впечатлиха публиката в пълната зала на РБ „Априлов -Палаузов“. Освен това, авторът информира за следния любопитен факт – 100 човека в инвалидна количка, годишно, изминават маршрута.

Тихомир Иванов говори и за неблагоприятната семейна среда в детството и проблемите свързани с работата, които са го подтикнали да търси отговори на множество житейски въпроси и в крайна сметка да достигне до Сантяго де Компостела или както той се изрази развълнуван „до края на света“.

Срещата, която продължи почти два часа, завърши с раздаване на автографи и близък, неформален разговор с младия автор.

Автор: Иван ХРИСТОВ

TetraDkaTa