Владимир Левчев представя „Рецитал край каменната маса“ и „Смъртта и Бог“ в Габрово

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

На 28 юни 2024 г. поетът Владимир Левче гостува в Габрово, за да представи последните си книги „Рецитал край каменната маса“ и „Смъртта и Бог“. Събитието ще се състои от 17:30 ч. в Художествена галерия “Христо Цокев”.

Владимир Левчев е роден през 1957 г. в София в семейството на художничката Дора Бонева и писателя Любомир Левчев. Автор е на петнайсет стихосбирки, издадени в България и на четири, издадени в САЩ, както и на романите – „Крали Марко: Балканският принц”, „2084” и “Човекът и сянката”, на сборника разкази “Сънувани”, множество есета, статии и литературни преводи. През 2017 излиза “Любов на площада” – избрани стихотворения от последните 37 години. Издава списание „Глас”, нелегално преди 10 ноември 1989. 13 години живее и работи във Вашингтон, а от 2007 преподава литература и творческо писане в Американския университет в Благоевград.

Книгата “Смъртта и Бог” (издателство “7 лъча”), която излиза през 2022 г. Това е една концептуална книга, която съдържа стихотворения и есета. Стихотворенията са на черни страници, а есетата – на бели. Като клавишите на пианото. Или деня и нощта. Текстовете са обединени от общата тема, която е развита в два жанра – поезия и проза. Есетата Владимир Левчев определя като философско-мистични.

“Рецитал край каменната маса” (издателство “7 лъча”, 2024 г.) е книга по идея на големия актьор Руси Чанев, който е и съставител. Книгата съдържа произведения на три поколения автори – Любомир Левчев, Владимир Левчев и Боян Левчев. 

 

Източник: Художествена галерия “Христо Цокев”

TetraDkaTa