За трета поредна година в Дряново ще се проведе научна конференция “Епохи, личности, памет”

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Трудът на изследователите на миналото в най-голяма степен добива необходимата популярност по време на научни форуми и след публикуването му в издания. Исторически музей – Дряново, съвместно с Община Дряново и Исторически факултет, ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“, е организатор на ежегодна научна конференция, която събира историци, музейни специалисти, преподаватели и работници в държавните архиви и институтите при БАН.

Тя е именувана “Епохи, личности, памет” и с широкия си кръг от тематични полета позволява участие с доклади, съдържанието на които е отнесено към неограничен времеви диапазон, касаят личности познати и не дотам познати на обществото или анализират опазване на движимо и недвижимо културно-историческо наследство. След края на конференцията докладите на специалистите формират съдържанието на печатно издание от поредицата Известия на Исторически музей – Дряново.

Участие в тазгодишното издание на националната научна конференция “Епохи, личности, памет” може да заявите до 30 юни, а пълният набор от информация около условията за това и нейното провеждане може да прочетете ТУК.

Източник: Исторически музей – Дряново

TetraDkaTa