Самостоятелна изложба на Теодора Маринова ще бъде представена в Севлиево

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Художничката Теодора Маринова ще представи своя самостоятелна изложба, озаглавена “Нюанси” в гр. Севлиево. Събитието ще се състои на  12 септември от 17:30 ч. в Градска художествена галерия „Асен и Илия Пейкови”.

Теодора Маринова е млад автор, родом от Севлиево. Дипломира се в специалност „Живопис“ към Факултета по изобразителни изкуства,във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ в настоящата 2023 г.

Интересът ѝ към изкуството я съпътства от малка – посещава различни школи в града.Благодарение на уроците и заниманията и в Детски арт център ,,Видима” и водещият и преподавател Снежана Велчева, започва пътят и в света на изкуствата.Взима участие в редица конкурси и детски изложби на школата, две участия в Международен фестивал за изкуства в Италия, самостоятелни участия в различни изложби и конкурси, както и студентски изложби.

Теодора получава награда за живопис от Факултета по изобразително изкуство, първо място от 7-ми частен пленер в „Хелиос“ АД, награди от Национална изложба Пролетен салон в ХГ „Асен и Илия Пейкови”. През 2021 г. и 2022 г. работи предимно в областта на класическата маслена живопис в жанровете портрет, фигурална композиция, натюрморт, пейзаж. Любима техника е акварела, обича да експериментира с акрил и туш. Търсеща себе си като творец в жанровото и стилово многообразие, тя смело опитва различни подходи, теми и техники.

През месец ноември 2022 г. Теодора Маринова представи първата си самостоятелна изложба в Икономовата къща в Дряново.

 

TetraDkaTa