Продължават срещите с автограф в рамките на Алея на книгата в Габрово

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Tой е съвременен български писател, известен с оригиналния си език и стил на живот.

Нареждат го в литературната традиция до Чудомир, Йовков и Елин Пелин. Наричат го биограф на българско село, който събира гласовете на обикновените човеци и техните земни тайни.

Представяме ви Николай Илчевски – дългогодишен журналист, редактор, главен редактор, директор в различни медии. Автор е на 10 книги, от които общият тираж на продажбите е близо 20 000 копия.

В едно от своите интервюта пред БНР Илчевски споделя, че изговореното отива, написаното остава. Затова сме въвели писмеността, за да документираме нашите мисли. „Писаното слово, то е оставено. Изливаш го през ръката си, после го поглеждаш и го прочиташ и след като го одобриш с поглед, не можеш да се оправдаваш с грешки на езика. И още “Езикът е, за да се употребява. Не може да влезеш в една градина и да ядеш само ябълки. Българският език е огромна градина с всякакви вкусове, всякакви думи. Езикът е наш духовен олтар“, твърди писателят и подчертава, че ако тялото има сърце, има душа, има ум, то един народ ги има в езика. Езикът е душа, ум и животворен дух, който ни дава живот.

Николай Илчевски очаква срещата си с всички Вас на 9 юни от 16:30 ч. в читалнята на Регионална библиотека “Априлов – Палаузов”

 

От 17:30 ч. в литературния кът на Алеята с един интересен млад автор – фентъзи писателя Никола Чалъков

Роден в София през 1981 г. Преводач с английски и френски език. Завършил висше образование в НБУ – английска и френска филология; магистър по американистика и британистика; магистър по национална сигурност от Академията на МВР.

„Изпитанието на Розара“ е вторият му роман след „Железният скиптър“ (2000).

Споделя, че литературата винаги го е привличала с безграничните възможности, които предоставя на въображението ни. Казва, че с подходящите похвати и изразни средства можеш да се потопиш в съвсем истинска нова вселена. Като читател не се ограничава до определени жанрове, но за собствените си литературни опити винаги се насочвал към фентъзи. То е в отлична хармония с музиката, която обича, както и с част от любимите му книги.

 

Източник: Община Габрово

TetraDkaTa