Благотворителен концерт събира средства за Серафим

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Благотворителен концерт, организиран от приятели и колеги, ще се състои на 6 юни 2023 г., от 19:00 часа в спортна зала „Орловец“. Каузата за набиране на средства е посветена на габровеца Серафим Бобев, който от 24 години живее с диагнозата „Множествена склероза“.

Има шанс заболяването да бъде стопирано чрез присаждане на стволови клетки в клиника в Москва. Лечението струва 50 хиляди евро, а датата за процедурите е насрочена за 18 септември тази година. Благодарение на приятели и габровската общност половината пари вече са събрани.

В концерта ще се включат местни танцови формации и доказали таланта си изпълнители. На сцената ще се изявят ансамбъл „Габровче“, балет „Магия“, клубът по спортни танци „Ритмика“, танцовият състав „Девет осми БГ“ при НЧ „Априлов – Палаузов 1861“, фолклорният ансамбъл „Сивек“ при НЧ „Габрово – 2002“ и Оркестър „Габрово“.

Към каузата се присъединяват още цигуларят от Габровския камерен оркестър Христофор Михайлов, актьорът и директор на Драматичен театър „Рачо Стоянов“ Петко Койчев, фокусникът Мат Мърдок и възпитаниците на вокална формация „Ъпстрийм войсес“ Далия Ковачева, Инес Метева и Кристина Неделчева.

Билетите започват от 6 лева и само вашите възможности и желание са ограничение на това, с какво ще станете съпричастни. Във фоайето на спортната зала ще бъдат поставени и урни за доброволни дарения.

Източник: Община Габрово

TetraDkaTa