Алея на книгата в Габрово от 8 до 11 юни

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

За втора поредна година Габрово става част от най­-мащабното пътуващото книжно изложение „Алея на книгата“. В дните от 8 до 11 юни събитието ще събере представители на водещи български издателства и ще даде възможност за среща на публиката с автори на литература за деца и за възрастни.

През настоящата година шатрите на книжното изложение, което ще продължи до неделя, ще бъдат разположени на пешеходната улица „Радецка“. А в градинката „Глинени гърнета“ ще бъде и литературния кът за разговори с авторите и съпътстваща програма. Габровската публика и гостите на града могат да очакват интересни срещи с Доника Ризова, Неда Антонова, Мирела Иванова, Никола Чалъков и Радостина Николова.

“Алея на книгата” се открива официално на 8 юни (четвъртък) в 12:00 часа с концерт на Оркестър Габрово.

Работното време на изложението в деня на откриването – четвъртък е от 12 до 19 часа, в петък и събота – от 9 до 19 ч., а в неделя – от 9 до 14 часа.

„Алея на книгата“ се организира в партньорство между Община Габрово и Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“ с Асоциация „Българска книга“ и с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програмата „Едногодишен грант“ 2022 г.

 

Източник: Община Габрово

TetraDkaTa