София Филм Фест гостува в Габрово от 21 до 23 април

Публикувано от Иван Христов на

За 14-та поредна година София Филм Фест гостува в Габрово. Предстоят три вълнуващи киномански дни – в априлската седмица, непосредствено след Великден. 21, 22 и 23 април са дните, в които ще може да се пренесете във вълнуващи пътешествия през различни истории и светове, в които филмовите образи ще оживеят, ще ви заредят с нова енергия и ще разкрият пред вас нови перспективи, за да обогатите многоцветната мозайка на киното.

Документалният разказ „ВАКЛУШ“, с който стартира „София Филм Фест в Габрово“, е един от най-търсените и очаквани филми в програмата на 27-ия София Филм Фест, и ще бъде представен от неговия автор Николай Василев. В програмата е предвидена и прожекция, с която ще се обърне и специално внимание на хора със зрителни проблеми.  В продължение на тази кауза филмът „ТИНА“, който ще бъде представен в неделния ден, ще е пригоден за възприемане от хора с нарушено зрение.

Останалите имена в селекцията са „ДВЕТЕ СТРАНИ НА ОСТРИЕТО“ – най-новата творба на легендарната френска режисьорка Клер Дени; „ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ГОРИТЕ“ на сценариста и режисьор Фолкер Шльондорф; „ПЕСЕНТА НА СКОРПИОНИТЕ“ на режисьора Ануп Сингх; „ТИТИНА“ – чудесна анимационна история на режисьорката Кайса Нес; „ЛУКА“ – най-новият филм на носителката на „Златен лъв на бъдещето“ Джесика Удуърт и за финал най-новата творба на световноизвестния режисьор Фатих Акин „РЕЙНСКО ЗЛАТО“.

Зала „Възраждане” отново ще е мястото за срещи и кино, филмите са седем, дните – три, а цената на билета – 4 лв., абонаментната карта за всички прожекции – 19.60 лв.

Източник: Община Габрово
TetraDkaTa