Музеят на хумора и сатирата с ден на отворените врати на 1 април

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Наближава онзи специален ден от годината, в който не на шега Музеят на хумора и сатирата ще отбележи своя 51-ви рожден ден. В Международния ден на хумора и шегата – 1 април, Музеят отваря широко врати и както всяка година показва истинска габровска щедрост като през целия ден ще има събития за всички възрасти, а входът, разбира се,  ще е свободен.

Програма:

10:00 ч. – 12:00 ч. Шаржове на живо с карикатуристите Ивайло Цветков, Ирина Китанова и Валентин Георгиев

14:00 ч. – 16:00 ч. Шаржове на живо с карикатуристите Ивайло Цветков, Ирина Китанова и Валентин Георгиев

16:00 ч. Дегустация на висококачествени занаятчийски вина от Винарска изба Драгошинов, със съдействието на Българската асоциация на винените професионалисти БАВП и Wine Tour Northeast Bulgaria

18:30 ч. Концерт на квартет ТараЛеща: Митко Таралежков – вокал и китара, Дани Огнянов – бас китара, Невен Кидеров – перкусии, Александър Михайлов – саксофон, кавал

През целия ден – забавни изненади за най-малките приятели на Хумора

За карикатуристите

Ивайло Цветков е сред най-активно работещите художници карикатуристи в България, със светкавична реакция на политическите събития у нас и по света, изразена в шаржови портрети и карикатури. Носител е на над 130 награди. През 2022 той получи награда “Златен Езоп” в раздел “Карикатура” в 25-тото Габровско биенале.

Ирина Китанова се занимава с изработване на шаржове и карикатури на живо по специални поводи, както и по поръчка от снимки. Завършила е специалност “Плакат” НХА през 2000.
Работила е като карикатурист на круизни кораби в Скандинавските страни.

Валентин Георгиев е завършил е ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”, специалност живопис. Член е на Съюза на българските художници и Председател на представителството на СБХ – Русе. Участвал е в множество национални и международни изложби, фестивали и пленери. Носител е на награди от международни конкурса от цял свят, сред които Карикатурист № 1 на света за 2010 година, който му е връчен от Музея на карикатурата в Иран.

ТараЛеща

Чуем ли за групата на Митко Таралежков знаем, че ще има блус, капка реге, ска, етно и откачени афробиийтове в комбинация с Таралежковите криви рими, които създават сладко-горчив мармалад, едновременно познат и нечуван.

Подгответе се за песни и танци с Квартет ТараЛеща:

Митко Таралежков – вокал и китара

Дани Огнянов – бас китараa

Невен Кидеров – перкусии

Александър Михайлов – саксофон, кавал

 

Източник: Музей на хумора и сатирата

TetraDkaTa