Коледният фестивал в Габровския театър подарява билети за Лондон и други награди

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

За поредна година в началото на очаквания от мнозина месец декември Драматичен театър „Рачо Стоянов“ подготвя специален празник за своите зрители. През 2022 г. Коледният фестивал започва на 6 декември, ще продължи 6 вечери и ще приключи в неделя на 11 декември.

Всяка фестивална вечер предлага различно театрално преживяване и освен този личен подарък, който всеки може да си осигури, театърът отново ще осъществи провеждането на томбола с награди, в която могат да участват всички зрители и гости на Габрово, закупили билети за спектаклите от програмата на фестивала.

Голямата награда е самолетни и театрални билети за двама за посещение на спектакъл от програмата на Националния театър в Лондон.

Част останалите изненади за зрителите са:

– Златен билет за всички премиери на ДТ – Габрово за 2023 година;

– Ваучери за пазаруване в Ozone.bg на стойност 50 лв.;

– Книги от Пощенска кутия за приказки;

Печелившите ще бъдат изтеглени след края на последния спектакъл от програмата на фестивала на 11 декември. Пълен списък на наградите и условия за участие в томболата можете да намерите тук.

Програмата на Коледния фестивал започва със спектакъла „Свекърва“. Тя ще се развихри на сцената на театъра на 6 декември. Тази вечна семейна комедия с хумор и страст ще осигури една забавно, прекарана вечер за зрителите.

На 7 декември семейната тематика продължава и то отново в комедиен план с гостуващия спектакъл „Отчаяни съпрузи“. Актьорите Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров се изправят във формата на стендъп комедията, за да споделят историите на трима приятели – единият тъкмо е бил зарязан с писмо, вторият си е намерил нова приятелка, а третият е със своята от 10 години.

На 8 декември две семейства се събират на „Вечеря с приятели“. С чаша тъга и порция смях Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кристина Янева ще сервират въпроса как да продължим живота си, ако ежедневието е надделяло над чувствата.

Вечерта на 9 декември ще се превърне в празничната „Дванайсета нощ“. Една от най-приказните Шекспирови комедии, посветена на младите и любовните трепети, които вълнуват сърцата, пристига във вълнуваща интерпретация на Хасковската трупа.

На 10 декември отново е време за любов. Искра Радева, Георги Кадурин, Теодор Елмазов, Мариана Миланова искрено ще внесат лекота и романтика в декемврийската вечер с комедията „Телефонна любов“. на Нийл Саймън.

Коледният фестивал завършва на 11 декември с изненадващ вариант на приказката „Снежанка и седемте джуджета”. Само че „Една голяма и седем малки“ е спектакъл за възрастни, който с помощта на клоунадата и комедията преобръща познатото.

Изберете заглавие от разнообразната програма и една приятна театрална вечер може да ви донесе и награда от фестивалната томбола.

Източник: Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово

TetraDkaTa