Стартира новата рубрика „На последната страница“

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Рубриката „На последната страница“ е новото начинание, което екипът на Tetradkata.com стартира. В този проект обаче има нещо по-специално и то е, че неин водещ ще бъде талантливият поет, внимателният издател, човекът, който разказва за книгите неповторимо – Симеон Аспарухов.

В „На последната страница“ Симеон Аспарухов ще ви отведе в света на музиката, книгите, филмите, историите на знаменити личности, в неговия пъстър и разнообразен свят. Светът на изкуството. Споделените истории, споделените заглавия, разказаните подробности ще ви завладеят, защото Симеон е способен на това – да очарова с думи.

Не пропускайте „На последната страница“ всеки вторник по някое време.

Симеон Аспарухов е роден на 31.05.1977 г. в София. Като ученик е бил репортер в студентското радио “Га-га”, към БНР “Христо Ботев”. Изучава психология, а по-късно специализира данъчно и митническо посредничество.

Дебютира с поетичната книга „Дни за обичане” през 2017 г. Година по-късно излиза от печат,  в съавторство с поета Емилиан Примов, стихосбирката „Говорим за Нея“.  

Неколкократно е разказвач в радио-романи, излъчени на честотите на БНР “Христо Ботев”. Съавтор е в музикално-поетичните спектакли „Отражения“, “Светлина в душата” и “НАСАМ(Е)”. Редактор е на няколко стихосбирки и книги с разкази от съвременни автори, пише ревюта за български писатели, представя артисти, художници, писатели, музиканти, фотографи, водещ е на литературни събития. Свои анализи и ревюта публикува в рубриката „От първо лице“ в официалната страница на издателство „Библиотека България“. През 2019 г., заедно с радио журналиста Станислава Пирчева-Ава, води рубриката „Разхвърлян Ум“ в „Нощен хоризонт“ в БНР, програма „Хоризонт“. По същото време и поддържа туристическата поредица „Това е България“ в месечното двуезично списание „Fly Guide“, издание за пристигащите пътници на Аерогара София.

Негови стихотворения и разкази са публикувани в редица платформи и печатни издания като в. „Словото днес“, рубриката „Измерение Х“ на в. “България днес“, „Литературен вестник“ и други. Кореспондент е в „Културни новини“, член на Асоциацията на младите български писатели, участник в литературното движение Нова Асоциална Поезия. Предстои излизането на втората му самостоятелна книга с поезия. Подготвя и първия си сборник с разкази.

 

Библиография автор:

2017 – „Дни за обичане“, изд. „Фабрика за книги“
2018 – „Говорим за нея“, изд. „Библиотека България“

 

Библиография редактор:

2017 – „Сюжети“, Любел Дякоф, поезия
2018 – „Голи очи“, Надежда Тошкова, поезия
2018 – „Детайли“, Ива Спиридонова, поезия
2018 – „Спомени за рециклиране“, Айча Заралиева, поезия
2018 – „От дузпа в тъч. Епистоларни монолози.“, Димитър Пенчев, разкази
2018 – „Коренът е цвете“, Христина Гутева, поезия
2018 – „Лус“, Венцислав Рачев, новела
2018 – „В очите на птиците“, Яна Вълчева, поезия
2018 – „Всичките мъртви сезони на една рустифина“, Герасим Симеонов, новела
2019 – „Разкази за четящи хора“, Георги Зарев, разкази
2020 – „Събирачът на думи“, Десислава Грамадникова, разкази
2020 – „Три стръкчета нежност“, Александър Хикс, поезия

TetraDkaTa