Захари Карабашлиев дава старт на инициативата „Открий български писател” в старата столица

Публикувано от Лъчезар Йорданов на

В старата столица стартира инициативата „Открий български писател”. Първото от поредицата събития ще бъде среща с писателя Захари Карабашлиев. На 28 февруари (четвъртък) от 14 часа в ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” и от 16:30 часа в зала „Европа” във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” ученици, студенти и почитатели на един от най-четените автори в страната ще имат възможността да го видят на живо, да чуят любопитни истории за работата на писателя, книгите му, редакторската и издателската му дейност.

Всички събития от инициативата „Открий български писател” ще бъдат насочени към срещи на младите хора с български писатели. Общуването очи в очи ще стимулира интереса на учениците и студентите към съвременната българска литература. Организаторите споделят, че това ще бъдат „срещи, с които отделните автори чрез личността си показват пътя към успеха, а с творчеството си ще предизвикат интерес, и ще подкрепят нашите морални устои и придадат заряд на българското у всеки читател”.

Събитието се организира под патронажа на Венцислав Спирдонов – председател на Великотърновския общински съвет. Организацията на срещите е дело на Маргарита Сариева – ”MRG-consult”. Дипломатически клуб “Имхотеп” е съорганизатор на срещата във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”.

Спонсор на събитието е Лайтс ООД.

Медийни партньори на срещата са: Tetradkata.com, Брайл ФМ, Дарик Радио, в-к „Янтра днес” и в-к „Борба”.

Подробна информация може да откриете тук.

Автор: Лъчезар ЙОРДАНОВ

TetraDkaTa