„Под гъбката“ на сцената в Театър ВЕСЕЛ

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 20 май от 11:00 часа в читалище  „Искра” във Велико Търново ще гостува спектакъл на  Държавен куклен театър – Варна. „Под гъбката“ е любимо заглавие за най-малките от афиша на варненските кукленици. То ще бъде представено за ценителите на кукленото театрално изкуство и на търновска сцена. Драматизацията и постановката по приказката на Владимир Сутеев са на Бианка Бенковска, сценографията и куклите – на Теменуга Станчева, а музикалната картина – на Светла Василева. За приключенията на г-ца Слънчева и г-н Дъждовен разказват актьорите Веселина Калчева и Иван Шумаров.

Г-ца Слънчева и г-н Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен за цветята и децата – Слънцето или Облачето. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на г-ца Слънчева е весело, цъфтят цветя, животинки пеят и танцуват.  Обаче на полянката на г-н Дъждовен има гъбка, под която подслон от дъжда, а също и приятел могат да намерят – малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавият вълк и голямата мецана. А колко животинки могат да се скрият под една гъбка? И как ли се побират? Всичко това ще разберете и научите във веселото представление-игра „Под гъбката”.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa