Театър “Трио” ще бъде част от фестивала „Лято, кукли и приятели” в старата столица

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

На 25 юли, събота, от 11.00 часа на открита сцена  „Арт Лято” до художествена галерия „Борис Денев” във Велико Търново, Театър ВЕСЕЛ ще бъде домакин на поредния спектакъл от програмата на Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”.

Театър ТРИО (Бургас) ще представи спектакъла „Оттук-оттам”. Постановката и музикалната селекция са дело на Христина Арсенова, а сценографията и куклите – на Емелияна Тотева. В спектакъла участват Александра Енева и Ивайло Енев.

„Оттук-оттам” е букет от музикални етюди, които рисуват пъстротата на света в картини, типични за отделните националности. Кратките им истории ще ни разсмеят,  разчувстват и  удивят! От образ в образ актьорите разкриват богатството на куклените изразни средства в един красив и  завладяващ танц.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Събитието е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен.

 

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa