Премиера на „Костенурката Нурка” на сцената на театър “Весел” в читалище “Искра”

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 9 март от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува премиерно „Костенурката Нурка” – най-новият спектакъл на Държавен куклен театър в Бургас, създаден по мотиви от поемата за деца „Горската аптека” от Лили Захариева. Автор на драматургичния текст е Стефан Стоянов. Постановката е на Съби Събев, сценографията, куклите и костюмите са дело на Емелияна Тотева, а оригиналната музика – на Стефан Диомов. В спектакъла участват чаровните Александра Грънчарова и Диян Русев.

„Костенурката Нурка“ е история за едно приятелство. Нурка е готова да лекува всички горски обитатели. И те са ѝ благодарни за това. Но идва Вълкът Варадим, на който горската лечителка също помага, само че… Вместо да ѝ благодари, той става зъл и страшен. И тогава на помощ се явяват приятелите… Какво ли ще се случи?

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица.

 

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa