Премиера на „Куцото петле” в Театър ВЕСЕЛ на сцената в читалище „Искра“

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 25 март от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува премиерно най-новият спектакъл на Държавен куклен театър – Бургас. Постановката и сценичната адаптация по приказката „Куцото петле“ са на Леонард Капон. Сценографията, куклите и костюмите са дело на Емелияна Тотева, а оригиналната музика – на Веселин Койчев, основател на първата професионална джаз формация в България „Бели, зелени, червени“. В спектакъла участват Александра Грънчарова, Алекс Анмахян, Диян Русев и Красимир Хараламбов.

Приказка за малките, за смелите, за мечтателите, за будните, зa борбените, за усмихнатите, за слънчевите същества… За тези, които умеят да превръщат неуменията в забавления. За тези, които могат да променят скуката в приключение. За тези, които искат да ходят „както трябва“, да кукуригат „както трябва“, да спят „както трябва“. За тези, които не могат да мълчат, когато не трябва. За „куците петлета“, които ни дават слънчевата светлина, за да бъдем БУДНИ дори, когато спим. За куците петлета, които не спират да „куцкуригат“, за да не „изкукуригаме“. Това е спектакъл, който ще ни забавлява, но може и да ни накара да поплачем. Спектакъл, който ще ни предизвика да помислим, но и да се усмихнем, дори и да попеем …

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa