Театър ВЕСЕЛ очаква спектакъла „Сливи за смет“ на съботната си сцена в читалище „Искра“

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

В афиша на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 3 декември от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът „Сливи за смет“ по българската народна приказка. Заглавието е от репертоара на Държавния куклен театър в Бургас. Постановката е дело на Петър Тодоров и е създаден по идея от едноименната приказка. Музикалната селекция е на Десислава Минчева, а сценографията и куклите – на Ханна Шварц. В спектакъла участва Десислава Минчева.

нак обикаля от село на село като предлага сливи срещу смет. Неговата голяма надежда е да намери добра и работна мома за женене. В тази история от миналото можем да се разпознаем и ние,  съвременните хора. Оригиналните кукли, декорът и виртуозното изпълнение оформят визията на динамичния спектакъл. На сцената оживяват  персонажи, близки до Радичковите, които създателите на спектакъла разбират и обичат.

Проектът „Съботни спектакли за семейна публика“ на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново и в партньорство с читалище „Искра“ в старата столица. За допълнителна информация – 0878 790 549.

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa