„Русалка“ на Театър ВЕСЕЛ закрива Международния фестивал „Лято, кукли и приятели“

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде закрит на 27 август, събота, в 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Предстои вълнуваща среща на почитателите на кукленото театрално изкуство с героите от старинната немска приказка „Легенда за Лорелай“. Спектакълът на търновските кукленици е със заглавие „Русалка“ и е най-новото представление от репертоара на Театър ВЕСЕЛ в старата столица.

Легендата за Лорелай е история за разочарованието, за болката и за отмъщението. История за свободния дух и за погубената любов, и за неумиращата любов. Истини, които са неподвластни на времето и пространството. Спектакълът е истински пример как, чрез изразните средства на кукленото изкуство, театърът може да учи и да възпитава. Въздействаща музика, оригинални диалози, атрактивна сценография…

От създаването си в началото на 2022 година представлението е участвало в международни фестивали в Бургас, Сливен, Търговище и Брашов (Румъния). Драматизацията и постановката са на Тодор Вълов, а сценографията и куклите – на Наталия Гочева. Музиката е дело на Пламен Мирчев-Мирона, а студийният звукозапис – на Петър Атанасчев. В спектакъла участват Елка Баланова и Веселин Василев.

Преди закриването на фестивала ще бъде обявена и връчена най-ценната награда за театралите – „Награда на публиката“ (художник Лидия Къркеланова). Зрителите, след попълване на анкетен лист, ще оценят и посочат спектакъла, който им е харесал най-много.
Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 ч. в театралния салон на Читалище „Искра“ – многогодишен партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa