Театър ВЕСЕЛ очаква от Испания „Дядовата ръкавичка“ на сцената на „Лято, кукли и приятели“

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Спектакълът „Дядовата ръкавичка“ от Международния театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” ще бъде представен на 20 август, събота, в 11:00 часа на откритата сцена на „Арт лято“ до Художествената галерия „Борис Денев” в парка „Асеневци“ във Велико Търново. Малките зрители на кукления форум ще се срещнат с любимите герои от популярната приказка. Представлението е от репертоара на Театър „Плюс“ от испанския град Хихон.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата? Изгубена в гората и  намерена от едно мишле, дядовата ръкавичка ще приюти горските животни. Но какво ще се случи с тях по-нататък, ще разберем от красивия и увлекателен спектакъл по познатата приказка на Елин Пелин.

Постановката е на Алек Чурчич, а сценографията, куклите и музикалната среда – на Олга Жечева. Представлението „Дядовата ръкавичка“ е моноспектакъл, представян от Олга Жечева.

Международният театрален фестивал „Лято, кукли и приятели”, организиран от Куклен театър ВЕСЕЛ, се реализира с финансовата подкрепа на Община Велико Търново. Форумът е част от календара на културните събития на Общината. Входът е свободен!

При неблагоприятни атмосферни условия представлението ще се играе от 11:30 часа в театралния салон на читалище „Искра“ – многогодишен партньор на фестивала. За допълнителна информация: 0878 790 549.

 

Източник: Театър ВЕСЕЛ

* Снимка: Театър ВЕСЕЛ

TetraDkaTa