Габровската библиотека организира среща разговор с поета Павлин Ботев

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Регионална библиотека “Априлов-Палаузов” – Габрово организира среща с поета Павлин Ботев. Тя ще се състои на 28 май /вторник/, от 17:15 ч. в читалня „Д-р П. Цончев“.

„Поезията на Павлин Ботев ни грабва със своята нестандартност, оригиналност на поетическия маниер и с мащабността на авторовата амбиция. В своите стихосбирки той засяга проблеми на обществото като показва и пътя за разрешаването им, а сатирата му е водеща и пречистваща. Творби като „Горчиво-сладки пародии“, „Поема за Горняка и Долняка“ са емблематични за поета. Стихосбирката „Азбучна четворица“ е определяна като „шедьовър“ със своите акростихове и своеобразни сонетни венци, а „Дряновски етюди“и „Седемнайсет мига от зрелостта“ са „книгите на живота му“.

Павлин Ботев е роден в Дряново през 1967 година. Завършва българска и английска филология. Работил е като журналист и преподавател в България и в Украйна. Към настоящия момент е учител по български и английски език в СУ “Максим Райкович” – Дряново.

Автор и съавтор на редица поетични книги – “Вбесен от щастие. Сатанатос”/поема/ (1994), “Поема за бирняка” (2002, 2018), “Тенекиен пумпал” (2008), “Дий, Пародийо, Саркофаг” (2011), “Долу Големия Брат” (2015), “Нов юнашки епос” (2016), “Горчиво-сладки пародии” (2019), “Азбучна четворица” (2020), “Абсурд в зачатие” (2021), “Поема за Долняка и Горняка” (2022), “Философия и сатира в поезията на Стоян Михайловски” (2022), „Дряновски етюди“ (2023), и най-новата му книга със знаковото заглавие „Седемнайсет мига от зрелостта“.

Заповядайте!

 

TetraDkaTa