Благотворителна изложба на децата от ДГ “Радост” – Габрово

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

ДГ „Радост“ и Детски камерен хор при „Ротари клуб“ – Габрово Ви канят на тържественото откриване на предстоящата благотворителна изложба в подкрепа на изграждането на природо-научен кабинет в детската градина.

Детайли за събитието: „Животинки чудати – приятели непознати“ – благотворителна изложба на децата от ДГ „Радост“ от 30 април до 2 май в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово.

Официално откриване на изложбата: 30.04.2024 г., 18:00 ч., Художествена галерия „Христо Цокев“.

Онлайн базар на картини, генериращи средства за благотворителност: до 31.05.2024 г.

Цел: Изложбата представя портрети на животни, създадени от млади таланти, вдъхновени от творчеството на френската художничка анималистка Роза Боньор. Нашата цел е да стимулираме детския талант, да създадем и оборудваме природо-научен кабинет в детската градина и да променим обществените представи за това, как изглежда средата за учене и израстване. Как можете да допринесете:

  • Можете да разгледате картините на децата на сайта на детската градина dgradost-gabrovo.com и на Фейсбук профила на детската градина – Дг Радост
  • Посетете тържественото откриване на изложбата на 30.04.2024 г. от 18.00 ч. в Художествена галерия „Христо Цокев“ – Габрово.
  • Можете да закупите картини по време на откриването.
  • Споделете с потенциални други дарители, които биха станали благодетели и собственици на картините.
  • Използване на събраните средства: Събраните средства ще бъдат използвани за оборудване на природонаучен кабинет в детската градина и закупуването на макети, детска литература, образователни игри, табла и др.

 

Източник: Детска градина “Радост” – Габрово

TetraDkaTa