Среща с думите

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

На 19 април 2024 г. от 11.00 часа в Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“ край гр. Вършец ще се проведе четвъртият открит урок на проф. Венелин Терзиев с учениците от Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – гр. Брегово.

Събитието се провежда под патронажа на г-н Илиян Бърсанов – кмет на Община Брегово и със съдействието на Видинската света митрополия.

Програмата включва специалното участия на писателя Тони Теллалов и архимандрит Антим – протосингел на Видинската света митрополия и игумен на Клисурския манастир „Св. св. Кирил и Методий“.

Тони Теллалов е автор на приказните истории за „Дугулите и вълшебното листо“, с които  спечели сърцата на жадните за приключения деца. Писателят е носител на наградата „Бисерче вълшебно“ (2022) – единствената награда в България, която се определя от гласовете на детската аудитория.

С гостите ни ще пътешестваме в света на думите и тяхното значение за откриване на смисъл в това ни човешко съществуване, ще дадем воля на мечтите си и ще търсим отговори на незададени въпроси

Има срещи, които остават спомен завинаги, и послания, които променят живота ни. Уроците на живота никога не свършват, а обичта и смисълът на думите е част от този живот. Нека силата на смисленото слово бъде част от този наш път.

19 април 2024 г., от 11.00 часа

Клисурски манастир „Св. св. Кирил и Методий“

TetraDkaTa