Любомир Димитров ще представи най-новата си книга “Помничета за дряновската бохема”

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

На 26 май /петък/ от 17:00 часа, в Ритуалната зала на Община Дряново, ще бъде представена новата книга на журналиста и краеведа Любомир Димитров “Помничета за дряновската бохема”. Организатори на събитието са НЧ “Дряновска пробуда 2008” и Община Дряново. 

Книгата е издадена с финансовата подкрепа на Община Дряново.

Любомир Димитров е роден в гр. В. Търново през 1954 г., но от съвсем малък живее в Дряново. Близо 50 години е професионален журналист. Бил е главен редактор на радио Дряново, редактор в радио София, Окръжния радиоцентър – Габрово, във вестниците “Дряновска искра” и “100 вести”. В момента е съструдник на в. “Трета възраст”. Автор е на 8 книги. Получава Априловска награда за публицистика през 2013 г. Заслужил гражданин на Дряново.

Любомир Димитров е член на Съюза на българските журналисти и на Съюза на независимите български писатели.

“Драги читателю,

В ръцете си държиш поредната моя книга, в която те срещам с част от дряновската бохема, живяла в началото и средата на ХХ век. Идеята да те запозная с тези интересни личности е на д-р Иван Манчев, известен и уважаван хирург. От години той иска да проследя житието и битието им. Какво разбираме под определението “бохем”? Човек, който води весел и безгрижен живот, но той не трябва да се причислява към лековатите и неморални люде, защото болшинството от тези хора са уважавани и почитани от всички в даденото населено място. Обикновено се има предвид хора от средите на интелектуалците, като художници, артисти, музиканти, преуспели граждани, общественици, обикновени човеци.” (Любомир Димитров)

 

TetraDkaTa