Премиера на “Въображаеми градини” от Галина Николова

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Премиерата на Въображаеми градини – петата книга със стихове на Галина Николова, след Минавам (2000), Отстрани (2004), От другата страна (2010) и Азбука на завръщането (2013) ще се състои на 30 януари от  19 часа в бара на Топлоцентрала. Ще чуете думи за книгата от Албена Тодорова и Илко Димитров и джаз в изпълнение на Венцислав Благоев.

Албена Тодорова: Дворец от думи. Санаториум за душата. Едновременно ад, чистилище и рай — думи, които казват това, което човек има нужда да чуе, за да си припомни, че е човек.

Илко Димитров: Важна и много силна книга – „Въображаеми градини“ на Галина Николова заслужава специално и трайно внимание. Превъзходна поезия, в която, преплетени, чувствителност и мъдрост оживяват пред очите ти, добиват реални измерения, усещаш ги, можеш дори да ги докоснеш.

Стефан Иванов: Toва не е само интимна и изповедна поезия. Не са само красиви и добри стихотворения. Това е чувствителна и лечебна литература. И тя смело говори за различните сезони на сърцето. Доказателство, че поезията може да бъде убежище. И грижа.

TetraDkaTa