Премиера на „Глупаци“ и още театър през февруари в Габрово

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Ще посрещнем най-късия месец в годината, малък Сечко, с музикалния фон на нашето театрално бижу – „Салиери“ (реж. Петринел Гочев). На 4 февруари ще представим отново на наша сцена спектакълът, който през есента на 2022 г. си спечели още една Специална награда на журито от Европейския фестивал на пътуващия театър в Сливница 2022 г. Не пропускайте виртуозното актьорско изпълнение на Димо Сава Димов!

До 18 февруари, когато е премиерата на най-новото ни заглавие „Глупаци“ от Нийл Саймън, реж. Валерия Минева, трепетно ще се подготвяме за събитието с репетиции, монтаж на декор, проби за костюми, организиране на фотосесии. Спектакълът ще има и втора премиерна дата на 20 февруари и се надяваме, че ще Ви срещнем в една от двете вечери по уличките на градчето Кюленчиков, в което се развива действието в пиесата на Нийл Саймън. В тази комедия ще проследим пътешествието на младия учител Толчински до новото му работно място, в което среща чудноватите си работодатели сем. Зубритски и техните още по-ексцентрични съграждани. Как младежът ще се справи със задачата си да образова местните? Дали ще успее да премахне определението „глупаци“ от списъка с думи, които ги описват? Все въпроси, на които ще си отговорим, когато гледаме представлението.

На 24 февруари след „Глупаци“ на сцената ни от Ловешкия театър ще дотичат „Службогонци“. Те ще се надпреварват за сладък държавен пост в класическата комедия от Иван Вазов с режисьор Николай Урумов.

Утрото на 25 февруари ще започне със Съботно приключение в театъра и „Приказливко в страната на думите“. Заповядайте със своите деца за едно невероятно пътешествие в царството на словото.

В предпоследния ден от месеца, 27 февруари, ще разберем за „Мечтата на Наташа“, която ще ни бъде споделена от Поля Йорданова. За ролята си в спектакъла актрисата е наградена с Награда „Икар“ 2021 в категория „Дебют“ и Награда „Най-добра актриса“ в Международен фестивал „МоноАкт” – Косово.

За финал на 28 февруари ще чуем как звучи една „Телефонна любов“ – гостува Искра Радева и нейният театър „Искри и сезони“.

Макар и с по-малко дни през втория месец, сме намерили достатъчно възможности, за да се срещнем. Така, че Ви напомняме да си оставите време за театър.

 

Източник: Драматичен театър “Рачо Стоянов” – Габрово

TetraDkaTa