Генчо Витанов представя нова книга с разкази, стихотворения и спомени

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

На 3 ноември 2022 г. в гр. Дряново ще бъде представена новата книга на Генчо Витанов “ВИСОКО НАПРЕЖЕНИЕ” – разкази, спомени и стихотворения за приятели и случки от детството до по-ново време. Събитието ще се състои в Ритуалната зала на Община Дряново от 18:00 часа, с участието на Народно читалище “Развитие 1869”, Издателство “Български писател” и Съюз на българските писатели.

Водещ – Мирослава Лилова

За книгата помогнаха Надя Попова – редактор, Трендафил Василев – рецензент, Антон Антонов – художник, Венцислав Симеонов – фотограф.

Генчо Витанов е роден на 28.10.1942 г. Работи като учител по литература, заместник-директор и заместник-кмет по културата в град Дряново; общественик, читалищен деец, почетен гражданин и ментор на млади таланти в града. Лауреат е на регионални и национални конкурси и награди. Член е на Съюза на Българските писатели и на Съюза на Габровските писатели. Автор на книги с поезия, проза, история и краезнание; издавал е в периодичен печат, сборници и антологии, в това число и с художествен превод от унгарски и сърбохърватски, автор е на педагогически студии и статии. По- известни са стихосбирките “Дневна светлина”, “Целебни строфи”, “Окото на лятото”, “Мъже в неделя” и “Коледна луна”. Романите: “Пилигрими на любовта”, “Пилигрими на страданието” и “Нови времена”, книгата с хайку “Окото на зимата”, историческите издания в съавторство “Дряновски дейци” и “Архимандрит Максим Райкович”- с проф. Петър Чолов, “Българският свят- 7-21 век”, “Древността, античният свят и траките” и “Делото на Колю Фичето”- с Витан Витанов. С Павлин Ботев и Емил Попов – антологията “Гласът на Дряново”. “Високо напрежение” е сборник с разкази, спомени и стихотворения в четири части: Почти забравени истории, Къщата, По белия път и Високо напрежение.

 

TetraDkaTa