Християна Александрова ще представи нова си книга за деца в Габрово

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

На 31 май /вторник/ от 18:00 ч. във фоайето на зала “Възраждане” ще се състои премиерата на книгата “Калина Малина Ягодова”/”Интеракция в изконната тетрада Дете – Родител – Прародител – Учител през словоскулптурирането”(Фабер, 2022). Неин автор е Християна Александрова.

Съдържанието на “Калина Малина Ягодова” включва приказки за деца. Книгата е с идея за 180 градуса с втора корица – “Интеракция в изконната тетрада Дете – Родител – Прародител – Учител през словоскулптурирането”. Целта е да се разграничи литературата създадена за деца с с тази, която съдържа насоки към Обгрижващия детето, било то в личен или професионален план.

Християна Александрова е възпитаник на Национална Априловска гимназия. Впоследствие продължава обучението си в СУ “Климент Охридски” в специалност “Предучилищна педагогика с английски език”, както и английска филология, британистика и ирландистика във ВТУ “Св. св. Кирил и Методий”. През годините реализира изложби на аксесоари и накити, на черно-бяло-червени графики в страната и чужбина.

Понастоящем Християна Александрова е учител по английски език в Национална Априловска гимназия, като паралелно работи по докторантския си труд “Обучение на незрящи деца на чуждия език (английски) чрез алтернативен Брайл метод”.

Изследовател на букви. Букви, хванати за ръце и образуващи думи. Думи и целеви фрази, изречения, които дават мисловни препратки. Текст, който да остане и да бъде код за разчитане. Авторът вярва в старанието да се изразяваш нежно и красиво с думи и да внимаваш с тяхното преплитане. С думите се израства и те влияят на всеки “аз”. Съществува ли концентрирана мисловна насоченост към словоскулптурирането, към словораждането, ще жънем усмивки от устните си и тогава ние, человеците, ще топим благодарност във ваза, вместо цветя…

 

TetraDkaTa