Премиера на “Обратната страна на света” в Лондон

Публикувано от Екип Tetradkata.com на

Скъпи приятели на българското слово, заповядайте на премиерата на една приказна стихосбирка, дебют в поезията за нейния автор и книга с безспорен потенциал да се превърне в явление за съвременната българска литература.

Кой е Кос Атанас? Колко вселени са скрити в тази книга? Защо драконите пишат писма… и още куп любопитни въпроси ще намерят своя отговор с помощта на прекрасната Мария Касимова-Моасе, рецензент на книгата и водещ на събитието.

 

Нещо повече – непосредствено след литературната премиера, присъстващите ще имат възможността да се насладят на спектакъла на самата Мария, “Свободно падащи истории”.

Първата дума от тази стихосбирка е „стаята”. Последната е „обичам”. Онова, което се случва между тях, може да се опише като изпадане от пространството, времето и логиката. То е шарено като в болезнен сън с треска и висока температура. То е кротко и буйно, като най-накрая изкрещяни дълго стаявани истини…
Кос Атанас не е поет. Той е роден поет. От тези, за които нямаш думи. Както аз сега нямам. А когато думите свършат, ето тогава започва поезията.
Мария Касимова-Моасе

 

Докато работех над тази книга неусетно се оказах в една приказка без начало и край. Срещнах се с дракони, демони, златни рибки, ефирни образи, слушах музика, четох писма, пребродих вселени, бях в седем стаи, в дворци, сезони, на дъното на реки… И останах по-богата. Рядкост е такава поезия, повярвайте!
Ива Спиридонова, редактор

 

Очакваме ви на 22.01, събота в 17:30 ч.,
Български културен институт Лондон.
188 Queen’s Gate
Kensington
London
SW7 5HL
(Сградата на Българското Посолство)

Събитието ще се проведе в съответствие с приетите противоепидемични мерки.
Вход свободен! Заповядайте!

 

Източник: Издателство “Библиотека България”

TetraDkaTa