Нидал Алгафари гостува в Габрово

Публикувано от Иван Христов на

На 9 март 2018 г. в Габрово се проведе среща разговор с известния продуцент Нидал Алгафари. Събитието беше организирано от Регионална библиотека „Априлов-Палузов“ и се състоя в хоровата зала на НЧ „Априлов-Палаузов“.

Нидал Алгафари е режисьор, бивш изпълнителен директор на БНТ и политически PR. Един от авторите на култовото студентско предаване “Ку-Ку” от началото на политическите промени в България. Автор е на скандалното предаване за “аварията” в АЕЦ “Козлодуй” през 1990 г.

Гостът беше придружен от Маргарита Сариева (организатор на срещите му в региона) и представен от габровската поетеса Елена Христова.

На срещата гостът резюмира своите четири книги, озаглавени „Боже, защо Господ лъже?“, „Алах, милост нямаш ли?“,  „Любиш ли, ти Бог си!“ и „Орисани да избираме!“.

В самото начало Нидал Алгафари се представи, като поясни че е роден в гр. София (тъй като е прочел за себе си, че е родом от Сирия, а това не отговаря на истината), в семейството на сириец и българка.

Авторът разказа подробно за мотивацията да напише книгите си, за съдържанието им и сподели някои свои виждания относно българския фолклор и религията.

Продуцентът не пропусна да разкаже, че изпитва затруднение с някои правописни правила, но въпреки това негови близки и приятели са го подкрепили в идеята за издаване на текста, тъй като умее да разказва увлекателно.

Авторът сподели също, че се е вдъхновил да напише своите книги, когато е разгърнал учебниците по история на своята дъщеря и видял, колко малко е писано за твърде популярни според него личности.

Четирите тома, които той определя като роман, са излезли в доста големи тиражи. Освен това те са издадени лично от него, без да използва услугите на нечие издателство.

В края на събитието габровската публика аплодира госта и побърза да вземе автограф от него.

Автор: Иван ХРИСТОВ

* Заглавна снимка: http://www.svoizbor.com

TetraDkaTa